Nieuw Zeeland Deel 1
Door: Rik
Blijf op de hoogte en volg Rik
14 December 2010 | Australië, Southport
Lieve trouwe volgers,
Eerder dan jullie van mij gewend zijn eens een update 3 weken na de laatste. In de laatste update vertelde ik jullie over de reisjes die ik ga maken de komende maanden, hiervan zit helaas de eerste er alweer op! Gisteravond ben ik namelijk weer ‘thuis’ in Southport aangekomen na een super vakantie! In ongeveer 3800 km heb ik samen met Tim in een zeer knus campervannetje over het gehele zuidereiland van Nieuw Zeeland rondgereden. Heel veel super mooie dingen gezien en heel veel leuke dingen gedaan! Vanwege het feit dat ik zoveel leuke dingen heb gezien en gedaan zal ik deze vakantie verdelen in 3 aparte updates, dit om het jullie zo overzichtelijk en makkelijk mogelijk te maken!
Ik zal in ieder geval eventjes beginnen bij het begin, zoals mijn moeder altijd zegt: ‘de vakantie begint al zodra je in de auto zit op weg naar het vliegveld’ begon de vakantie dinsdagochtend zeer vroeg (04.15 uur), want Tim en ik hadden een franse studiegenoot (Mathieu) zover gekregen om ons te brengen naar het Brisbane international airport voor een vlucht van 3,5 uur naar Christchurch (grootste stad van het zuidereiland). Overigens de leukste vlucht die ik ooit gehad heb, omdat een man die twee rijen voor ons zat zo knullig het handbagagevak open deed dat het handvat afbrak en vervolgens het halve vliegtuig niet meer bij kwam van het lachen! Hierna gelukkig veilig geland en werden we opgehaald door iemand van het verhuurbedrijf van onze gehuurde campervan. Nou ja een campervan, meer een auto waar je ook in kan slapen. Heerlijk lekker knus, maar je kan natuurlijk niets verwachten als je er bijna niets voor hoeft te betalen. De eerste nacht in Christchurch geslapen en de campervan bleek nog knusser te zijn dan we al dachten!
De eerste echte volle dag hebben we doorgebracht in Christchurch. Christchurch is een hele mooie, oud Engelse stad met mooie parken, maar in minder dan een dagje heb je het allemaal wel gezien. Wat overigens wel opvalt in Christchurch dat ze heel veel bezig zijn met het restaureren/bouwen van huizen die zwaar beschadigd zijn tijdens de aardbeving van september jl. In Christchurch uiteraard even de Cathedral bezocht en nog eventjes het museum in geweest, zodat wij de culture dingen ook weer gehad hebben en ons nu kunnen richten op andere (leuke) dingen! Aan het eind van de middag doorgereden naar Hanmar Springs, een plaatsje dat bekend staat om zijn natuurlijke thermische baden en dus uiteraard ook eventjes heerlijk ontspannen in de verschillende baden gelegen.
Op dag drie zijn we vroeg in de ochtend vertrokken naar Kaikoura om hier te gaan Whalewatchen! Maar de route naar Kaikoura zelf was op zichzelf al uitdagend, heel veel smalle wegen en super mooie landschappen. Aangekomen in Kaikoura direct een whalewatchtour geboekt om vervolgens 2,5 uur te gaan whalewatchen. Dit op een boot met nog 50 anderen, vooral veel en snel varen op zoek naar walvissen. Gelukkig was het echt perfect weer (windstil en bijna geen golven), maar toch wist iemand het voor elkaar te krijgen om goed zeeziek te worden. Het duurde even voordat we een walvis gespot hadden, aangezien een walvis ongeveer 2 uur onder water kan blijven en soms maar 10 minuten boven water is de kans aanwezig dat je tijdens zo een whalewatchtour geen walvis kan zien. Gelukkig nog wel 10 minuutjes de Spermwhale kunnen aanschouwen. Een filmpje van de walvis is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=78PI2iVdbrw
Hierna kwamen we ook nog een groep van zeven dolfijnen tegen en die waren eigenlijk veel leuker dan de walvis zelf. Een filmpje van de dolfijnen is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=jFbY1Mxr8e4 In Kaikoura was verder niet veel te beleven en daarom zijn we die middag nog doorgereden tot voorbij Picton (waar de veerboten aankomen van het noordereiland). Hier op een super mooie camping gestaan, aan het water in een baai van de Malborough Sounds. Gelukkig wel super veel muggen, maar de locatie maakte een hoop goed!
Op dag vier hebben we een rondrit gemaakt door de Malborough Sounds en wat zijn die prachtig! Bergen/heuvels met heel veel (helderblauw) water echt prachtig! De route bestond uit 40 km met hele smalle bergweggetjes, maar met super mooie uitzichten! Vandaag was ik voor het eerst erg blij met onze kleine campervan, dit omdat je met een groter exemplaar niet op dit soort wegen kan rijden en dus niet op de mooiste plekjes komt! Nadat we dit gedeelte gehad hebben zijn we doorgereden naar de mosselhoofdstad van de wereld: Havelock. Hier uiteraard mossels gegeten om uiteindelijk door te rijden naar Richmond (vlakbij Nelson, tweede stad van het zuidereiland) waar we de nacht hebben doorgebracht.
Op dag vijf zijn we teruggereden naar Nelson om hier eventjes wat inkopen te doen voor de komende dagen. Nelson is een leuk stadje waar het eindelijk weer een beetje leeft. Andere dorpjes/steden bestaan voornamelijk uit 1 straat dat meestal ook nog eens de snelweg (vergelijkbaar met een Nederlandse N-weg) is. Hierna doorgereden via Motueka naar Kaiteriteri, om hier te overnachten en de volgende dag naar het Abel Tasman National Park te gaan!
De zesde dag van deze vakantie zijn we vertrokken na een klein ongelukje met de campervan (Tim zag een watertap over het hoofd) naar Marahau om hier met een watertaxi afgezet te worden midden in het Abel Tasman National Park. Om hier vervolgens terug te lopen naar Marahau. De watertaximan was echt een super aardige vent die ons op deze zonovergoten dag na een klein beetje sightseeing af te zetten in een van de baaien van het park. En wat is dit National Park toch ook weer prachtig mooi! Vanaf 10.00 uur gelopen door het bos, langs de mooiste stranden, riviertjes en natuurlijke zwembaden om na ongeveer 25 km om 19.15 uur, moe maar voldaan terug te zijn in Marahau om in dit plaatsje te overnachten.
Dit waren de eerste zesdagen van de vakantie in Nieuw Zeeland en wat mij heel erg opvalt is dat de natuur van Nieuw Zeeland zo verschrikkelijk mooi is! Als je met de auto rijdt heb je elke vijf minuten een compleet nieuw landschap. Gelukkig heb ik op mijn afscheidsfeestje een fototoestel gekregen (nogmaals bedankt allemaal!), want je kan in dit land foto’s blijven maken (en dat deed ik ook!). Elke keer lijkt het nog eventjes wat mooier dan wat je daarvoor hebt gezien. Foto’s van de eerste zes dagen zijn overigens hier te vinden: http://bit.ly/hFYbNl
Om jullie de tijd te geven om dit reisverslag te lezen zal ik het vervolg, vanaf dag 6 plaatsen over ongeveer 2 dagen. Een klein tipje van de sluier wat in het volgende verslag komt: Kayakken en Gletsjer beklimmen.
Tot snel allemaal!
Rik
Tot snel allemaal!
Rik
14 December 2010 - 12:10
Veer:
klinkt heel leuk rikkie! kijk uit naar je volgende verhaal! Zit nu in de mediatheek op de HES aan mn scriptie te werken dus dit was even een leuke afleiding! haha succes met het schrijven van je volgende deel;)
Liefs X -
14 December 2010 - 15:50
Bianca:
Hi lieve Rik!!Super om de eerste 6 dagen zo te kunnen lezen!
Wat een topvakantie is dat geweest..
Ik blijf de volgende ook volgen hoor!
Hoop je snel weer een keertje op MSN te spreken!
Liefs , Bianca -
14 December 2010 - 19:04
Jaap Brandsma:
Hey Rik,
Leuk verhaal joh, ook leuke foto's!
Groetsels, ben benieuwd naar het vervolg. Geniet er van,
Jaap. -
15 December 2010 - 11:53
Michiel En Loes:
Jeetje wat hebben we genoten van je verslag en foto's. Kijken uit naar het volgende. Je hebt plezier van je camera, prima kwaliteit maar dat ligt natuurlijk ook aan de fotograaf.
Groetjes
Michiel en Loes -
08 Januari 2011 - 11:03
Mirjam:
Hoi Rik
IK ben er vandaag eens even goed voor gaan zitten.Om al je verhalen te lezen en je fotos te bekijken. Erg leuk en ik ben een beetje verliefd op nieuw-zeeland geworden.Wat een natuur !!!!Geniet nog lekker van alles .Groetjes uit Amstelveen -
22 Januari 2011 - 19:17
Frans En Marja:
Ha die Rik, eindelijk even de tijd gevonden om jullie verhalen helemaal te lezen. En de foto's, die kan je wel meerdere malen bekijken, wat mooi allemaal! Wij genieten met jullie mee!
Gauw naar het volgende verhaal.
Groetjes , fam.Burger.