De Uni is weer begonnen en de F1 in Melbourne! - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu De Uni is weer begonnen en de F1 in Melbourne! - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu

De Uni is weer begonnen en de F1 in Melbourne!

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

05 April 2011 | Australië, Southport

Lieve trouwe volgers,

Na precies twee maanden zonder update hier dan (eindelijk) een nieuwe update vanuit een warm en zonnig Australië! Er zijn de afgelopen 2 maanden weer heel veel dingen gebeurd. Zo is de Uni weer begonnen, zijn alle vrienden weer terug aan de Gold Coast en ben ik het laatste weekend van maart naar Melbourne geweest voor de GP van Australië. In mijn vorige update was ik vergeten te vertellen dat ik na de Australian Open ook nog naar een basketbalwedstrijd geweest van de Gold Coast Blaze. Alsof ik nog niet genoeg sport had gezien, maar het was ook weer erg leuk om dit sfeertje mee te maken!

Enkele dagen na mijn vorige update heb ik weer een nieuwe huisgenoot gekregen en dit keer een Finse jongen genaamd: Ville. Het huis zit weer vol en het is nu al veel en veel gezelliger dan met die Duitsers van het vorige semester!
De laatste 3 weken van de vakantie stonden in het teken van heel veel sporten, af en toe naar het strand en het meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek. Dit wetenschappelijk onderzoek betrof een onderzoek over het nuttigen van alcohol na het sporten. Waarbij ik eerst 2,5% van mijn lichaamsgewicht moest verliezen door te fietsen op een hometrainer om hierna wodka te drinken en verschillende cognitieve testjes te doen. Ik dacht mooi 2 van mijn hobby’s tegelijk te kunnen uitvoeren (sporten en drinken), maar dit viel vies tegen aangezien ik bijna niet zweet en niet zo goed tegen alcohol kan........

Ondertussen is eind februari de Uni weer begonnen en ik moet zeggen dat de motivatie ver te zoeken was. Inmiddels is die al weer wat hoger en zijn de eerste opdrachten al weer ingeleverd en de eerste toetsjes alweer gemaakt. Hoewel ik het gevoel heb dit semester iets intensiever is dan het vorige semester moet dit semester ook weer goed te doen zijn. Zodat ik eind juli met dat felbegeerde papiertje in mijn handen weer terug naar Nederland kan gaan!

Gelukkig bestaan de dagen niet alleen maar uit het naar de Uni gaan, maar zijn er ook leuke dingen! Zo ben ik samen met mijn huisgenoten, klasgenoten en een aantal jongens uit het voetbalteam naar de finale geweest van de Hyundai A-League (voetbal) in een vol (50.000) Suncorp stadium in Brisbane. De wedstrijd zelf was op zich niet het vermelden waard, ware het niet dat Brisbane in de laatste 5 minuten van de verlenging (reguliere speeltijd 0-0) een 0-2 achterstand nog goed wist te maken en uiteindelijk won met penalty’s. Wat zorgde voor een heel leuk sfeertje!

Nadat de afgelopen maanden al veel van mijn dromen uit te zijn gekomen (NYE in Sydney, Skydiven en de Australian Open) stond het laatste weekend van maart de volgende droom op het punt van uitkomen: Het bezoeken van de Formule 1!
Daar was wel een weekendje Melbourne voor nodig dus zaterdagochtend samen met Tim en Ville vanuit 28 graden Celsius het vliegtuig in om even later het vliegtuig weer uit te stappen met 16 graden. Ik ben natuurlijk verwend met het lekkere weer aan de Gold Coast en kon dan ook ik ijsvorming aan mijn balletjes niet voorkomen! Na aankomst in het hostel voor het eerst in maanden weer een lange broek aan te hebben getrokken zijn we de stad ingedoken voor een hapje en een drankje. Na vele speciale biertjes in het Belgisch Biercafé te hebben gedronken en een matige nacht slaap zijn we de volgende ochtend vertrokken richting het Circuit Albert Park.

Voordat de echte race zou beginnen stonden er eerst wat andere ‘kleinere’ races in het voorprogramma. Zoals de zeer luidruchtige Porsche Carrera Cup en V8 Supercars, maar ook een muis stille Lexus Hybride race. Een filmpje van de Porsche Carrera Cup is overigens hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=9Gz_cwLQRGk Na wat commerciële dingen zoals een vliegshow met een Boeing 747 van Qantas (hoofdsponsor) begon om 17.00 uur plaatselijke tijd dan de race die wij voornamelijk vanaf bocht 2 hebben gekeken en wat was het fantastisch! Het is een wonder dat die kleine autootjes zo snel kunnen rijden, maar dat geluid dat eruit komt is misschien nog wel een groter wonder. Het geluid gaat echt door merg en been en ik was maar blij dat ik oordoppen mee had genomen! Een filmpje van de tweede bocht van de GP is overigens hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=K-wHSi2yk6w

Na de race zo snel mogelijk de baan opgerend om de ceremonie protocollaire te aanschouwen en foto’s gemaakt te hebben zijn we een pizzaatje gaan eten in klein Italië (Lygon street), hier nog 11 Ferrari’s en 2 Lamborghini’s gezien te hebben zat het weekendje Melbourne er helaas alweer op. Na overnacht te hebben op het vliegveld van Melbourne vertrok de vlucht om 06.00 uur weer naar de Gold Coast en lag ik om 09.00 uur weer heerlijk in mijn eigen vertrouwde bedje om vervolgens om 15.00 uur weer in de collegebanken te zitten. Maar wat was dit toch een super weekend!

De komende twee maanden zullen voornamelijk weer in het teken staan van mijn werkzaamheden op de Uni, maar uiteraard zullen er ook genoeg momentjes van ontspanning zijn! Lekker veel sporten en heel veel gezellige avondjes met klas/huisgenoten zullen zeker niet ontbreken! Afgelopen zaterdag nog een erg leuke avond gehad met mijn klasgenoten op de Hollandse Pannenkoekenavond, Tim en ik hadden namelijk voor 10 man pannenkoeken gebakken en ik moet zeggen ze waren goed gelukt!

Ik beloof jullie dat de volgende update niet zolang op zich zal laten wachten!

Tot snel allemaal! Xx

Ps. De foto’s zijn hier te bewonderen: http://goo.gl/UYxv3

• 05 April 2011 - 03:56

Aschwin:

Verwachtingen zijn dat ik ergens begin juli bij de Goldcoast ben.

• 05 April 2011 - 07:10

Fred:

Klinkt weer fantastisch Rik!! Ben benieuwd hoe ik het volgend jaar allemaal ga ervaren, maar afgaande op al jouw verhalen wordt het een TOPjaar!! Geniet er nog maar even flink van...
    Ciaaao en tot binnenkort!!

• 06 April 2011 - 11:12

Michiel/Loes:

Hoi Rik, geweldig wat jij allemaal beleefd. Je bent geen spat verandert.
    Ik heb een hekel aan pannenkoeken bakken dus als ik over een paar maanden er trek in heb zal ik je bellen. Geniet nog naar meer van het fijne leven in Australië

• 06 April 2011 - 18:06

Jaap Brandsma:

Hey Rik,

Super he, die F1? Is vroeger ook altijd mijn hobby geweest, ik ben vaak naar Francorchamps en de Nurnburgring geweest om naar F1 wedstrijden te kijken. Kan me voorstellen dat je onder de indruk was van de snelheid en herrie :-)

Groetjes en studeer ze!
    Jaap.

• 25 April 2011 - 19:22

Frans En Marja:

Weer genoten van je verhaal en foto's!
    Lekker veel sportactiviteiten bezoeken is aan jou zeker wel besteed!
    Geweldig die Formule 1, doet me een beetje denken aan mijn broer, die op zondagmiddag achter de televisie autoraces zit kijken.
    En dan waren jullie er nu echt bij! Super!
    De pannenkoeken volgens nederlands recept waren vast heerlijk!!
    Rik, succes en plezier met alles weer!
    groetjes X