Melbourne, Australian Open & de GOR! - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu Melbourne, Australian Open & de GOR! - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu

Melbourne, Australian Open & de GOR!

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

04 Februari 2011 | Australië, Southport

Lieve trouwe volgers,

Na 2 weekjes heerlijk ontspannen aan de Gold Coast met weer eens veel heel veel regen stond zondag 16 januari het volgende tripje op de planning: Melbourne! De dag begon weer lekker vroeg (wekkertje stond om 05.00 uur) en vanwege een vertraging van 4 uur (met dank aan Tiger Airways) kwamen we laat in de middag aan in Melbourne. Na aankomst in het hostel stond een weerzien met Merel op het programma. Merel ken ik al vanaf groep 7 op de basisschool, zij heeft 2 jaar geleden een jaar gestudeerd in Melbourne en is daar nu om haar vrienden te bezoeken. Super leuk!

Na heel gezellig met Merel en haar vrienden iets gegeten te hebben stond de volgende dag al gelijk in het teken van de voornaamste reden waarom wij naar Melbourne gingen: The Australian Open! We hadden het geluk dat alle Nederlanders die speelden ook die dag in actie kwamen, maar onder het motto: je kan niet alles hebben, moesten we kiezen tussen Robin Haase en Thiemo de Bakker, want zij moesten allebei op dezelfde tijd spelen. Uiteindelijk gekozen voor Thiemo de Bakker die in de Hisense Arena (1 na grootste stadion) tegen Gael Monfils speelde en helaas na een fantastische 2 sets zijn meerdere moest herkennen in de Fransman.

Hierna stonden er nog andere wedstrijden op het programma waar we o.a. Andy Roddick en Venus Williams hebben gezien en nadat deze wedstrijden waren afgelopen was het tijd om op een van de buitenbanen Arantxa Rus in actie te zien tegen Bethanie Mattek-Sands. Op de tribunes zaten zeer veel Nederlanders wat de sfeer absoluut ten goede kwam (Daviscup sfeertje) en in een zeer spannende wedstrijd trok uiteindelijk Arantxa Rus aan het langste eind. Aan het einde van de dag had ik geen stem meer over vanwege het schreeuwen, maar wat een super dag!

Na een lekker dagje slenteren door Melbourne en in de avond weer gezellig gegeten te hebben met Merel en haar vrienden stond woensdag voor ons de Great Ocean Road (een weg van 230 km die vooral langs de kust loopt) op de planning. In onze huurauto hebben wij de gehele Great Ocean Road gereden en alhoewel ik zeer verwend ben met de mooie natuur die ik gezien heb in Nieuw-Zeeland was dit ook wel weer schitterend! Uiteraard gestopt bij de verschillende geweldige uitzichten, de wereldberoemde 12 apostels en ook nog eens wilde Koala’s gezien! Ook dit zijn weer dingen die je vooral ziet op plaatjes en op tv en als je dan in het echt ziet zijn ze nog leuker!

Na op donderdag weer aangekomen te zijn in Melbourne en na het zien van het speelschema van de Australian Open van vrijdag gezien te hebben kon ik het toch niet laten om weer eens in de buidel te tasten voor een dagje Australian Open. Dit kwam allemaal omdat Robin Haase in de Hisense Arena speelde tegen Andy Roddick. Nadat de wedstrijd voor Haase in het voordeel werd beslist van Djokovic (na een opgave van zijn tegenstander) was het de beurt aan Haase. Tot mijn grote schrik ging Haase door zijn enkel en ik dacht even dat ook hij ging opgeven, maar gelukkig wist hij ons een geweldige wedstrijd te geven die Roddick helaas won.

Zoals elke avond ook deze avond afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje op het Federation Square (vergelijkbaar met de dam in Amsterdam), waar op een groot scherm tennis werd uitgezonden. Iets wat zeker niet verkeerd is met temperaturen tussen de 25/30 graden! Na een dagje door de stad gewandeld te hebben stond alweer de 3e dag Australian Open voor mij op de planning, maar nu in het hoofdstadion (RodLaverArena) werkelijk waar weer prachtige tenniswedstrijden gezien met o.a. Wozniacki (no. 1 van de wereld bij de vrouwen), Li Na (de latere finalist) en deze zondag ging er nog een andere droom van mij in vervulling: een wedstrijd kijken van Roger Federer! Hij speelde echt fantastisch tennis en versloeg Tommy Robredo in 4 sets in deze 4e ronde partij. Wat super vet om dit te zien!

De dag na deze zondag was het alweer tijd om (zonder vertraging) terug te vliegen naar de Gold Coast waar ik ondertussen alweer 1,5e week zit. Erg jammer overigens, want ik vind Melbourne wel een hele leuke stad! Ik had er graag wat langer willen blijven! Maar de realiteit is dat ik na een paar ziekte daagjes weer lekker aan de Gold Coast zit. Met temperaturen rond de 30 graden en veel zonuren hoor je mij zeker niet klagen! Gelukkig heb ik ook geen last van de categorie 5 Cycloon die gisteren bij Cairns aan land kwam, dus hier is alles goed. Overigens heb ik vanaf afgelopen woensdag een Amerikaanse huisgenoot uit Idoha, erg goed voor mijn Engels om een huisgenoot te hebben met Engels als moedertaal.
Over een kleine 4 weekjes beginnen de colleges weer op de universiteit en tot die tijd verveel ik mij zeker niet! Zo doe ik onder andere mee aan een wetenschappelijk onderzoek, zijn de voetbaltrainingen weer begonnen en wordt de sportschool vrij intensief bezocht. Verder wordt het hier in de buurt al weer drukker en drukker met nieuwe studenten en klasgenoten die weer terugkomen van de vakantie.

Hoewel het weer even omschakelen zal worden naar de universiteitsmodus, ben ik blij dat de komende maanden weer even ‘normaal’ zullen worden. De afgelopen maanden heb ik zoveel leuke dingen gedaan dat het allemaal een beetje normaal begon te worden. Gelukkig heb ik weer iets moois naar uit te kijken, want eind maart zal ik weer naar Melbourne gaan voor de formule 1 en in Juni komen mijn ouders en zusje. Tot die tijd gaat het genieten hier zeker door en uiteraard zal ik jullie op de hoogte blijven houden van mijn avonturen!

Tot snel allemaal!

Xx Rik

Ps. De foto’s van de Australian Open, Melbourne en de GOR zijn hier te vinden: http://bit.ly/g8J0B8

• 04 Februari 2011 - 22:18

Michiel En Loes:

Hoi Rik,

We hebben weer genoten van je reisverslag.jongen wat kan jij leuk schrijven. We zijn ook blij te lezen dat je geen last van de cycloon hebt gehad. De restanten zijn hopelijk over een paar maanden opgeruimd.Geniet nog van je vrije weken ze zijn om voor je het door hebt en je weer fris in je studie zit.
    Michiel en Loes

• 05 Februari 2011 - 09:13

Willemijn:

Nou, gelukkig ben je niet weggespoeld of weggewaaid! Heerlijk nog een beetje vakantie en dan op naar het laatste restje. Liefs.

• 07 Februari 2011 - 13:42

Veer:

Leuk rikkie! Klinkt weer heerlijk allemaal! Geniet van je laatste 3 weken vakantie! Spreek je snel weer!
    XX

• 08 Februari 2011 - 19:40

Frans En Marja:

Lieve Rik, om te beginnen, wat gaat de tijd snel! Toch?! En zeker als je zoveel leuke dingen doet!
    Wat bijzonder dat je zo'n oude hollandse bekende: Merel in Melbourne ontmoet hebt.
    En wat super!, dat jullie de Australian Open nu eens in het echt meegemaakt hebben, wat een sfeer!
    De Great Ocean Road heb je ook toe kunnen voegen aan je belevenissen, de foto's van de koala's vond ik deze keer wel tot de mooiste der vertederende foto's behoren!
    Gelukkig blijven alle heftige weersomstandigen en bosbranden bij jullie uit de buurt! Dan is een griepje en mooi weer idd geen klagen.
    Fijn dat jullie het zo getroffen hebben met de nieuwe huisgenoot!
    Dat brengt toch ook weer extra aanspraak en gezelligheid mee.
    Dan is het huis nu opeens weer vol met vier;)
    Maar zo we lezen heb je genoeg te doen in het laatste stukje vakantie en daarna ook weer genoeg leuk dingen om naar uit te kijken!
    Je zal zien: de tijd gaat snel!
    Geniet ervan!
    Groetjes uit Heemskerk, Frans, Marja en jongens.

• 10 Februari 2011 - 13:53

Jos:

Tjonge, wat heb jij een vervelend leven zeg;)
    Vanaf maandag zit mijn vakantie er ook (eindelijk) op! Benieuwd hoe autistisch m'n bestaan wordt...:p

Dikke zoen!

• 29 Maart 2011 - 00:22

Aschwin Wijnands:

In het weekend van 15 april ga ik naar Melbourne en de GOR. Hoop op een net zo'n mooie trip als dat jij hebt gehad!!

Helaas geen tenniswedstrijden, maar wel even een kijkje nemen in de Rod Lever Arena.