Australische bijzonderheden - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu Australische bijzonderheden - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu

Australische bijzonderheden

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

11 Juli 2010 | Australië, Southport

Enkele bijzonderheden van onze trip tot nu toe:

• Ze rijden hier dus links (eerst links kijken of er auto’s aan komen heeft geen zin!).
• De meest wilde mensen spreken je aan als ze je accent horen of Nederlands horen praten. En dan hebben ze het al snel over het Nederlands elftal and Sneijder.
• De meisjes doen ons hier denken aan echte Engelse meisjes. Meestal is er een stukadoor aan te pas gekomen om hun gezicht te bedekken en dragen ze rokjes met als motto hoe korter hoe beter. Erg sletterig!
• Internet is hier nog van voor de 18e eeuw, overal zit een datalimiet op (onbeperkt kennen ze hier niet) en in surfers paradise heb je om de 50 meter een internetcafé.
• Telefonie is hier ook nog van voor de oorlog, belminuten kosten overal rond de $0,90 per minuut. Prepaid is meestal maar een maand geldig en kan je niet mee naar de volgende maand nemen. Hierdoor is het dus eigenlijk gewoon een abonnement, maar dan met nog slechtere voorwaarden dan in NL!
• Het is hier 20/22 graden, het is hartje winter en ze hebben het hier over de slechtste winter ooit.
• Als je bij een stoplicht staat te wachten en hij springt op groen geeft het stoplicht een geluid alsof je wordt afgeschoten door een marsmannetje(ik weet niet hoe dat precies klinkt, maar volgens mij is het zo als beste te beschrijven)
• Huizen zijn hier super duur! Voor een kamer betaal je gemiddeld 150 dollar en dan moet je het huis meestal delen met nog 5 anderen. (tel uit je winst).

Australië is een sportland, dat is te merken ook en vooral op televisie. Er zijn hier sporten waarvan wij het bestaan niet wisten:

• Australian football; Lijkt meer op rugby dan op voetbal, maar het schijnt meer voetbal te zijn dan rugby (snap je het nog?).
• Netball; is een soort korfbal, wat dan weer lijkt op Basketbal waarbij verdedigers niet morgen scoren en de scheidsrechters elke 10 seconden fluiten.
• State of origin; Soort rugby, maar dan even iets anders. Waarbij er volop wordt gevochten zonder dat hier straffen voor gegeven worden.

Als er geen Australische sport wordt uitgezonden dan zijn de Amerikaanse sporten aan de beurt:
• Baseball; het seizoen van de Major League Baseball wordt gewoon uitgezonden
• Nascar; Alle races van de Nascar worden uitgezonden
• Straks zal vast ook wel American Football (NFL) uitgezonden worden.

Amerikaanse sporten zijn hier in de ochtend/overdag (omdat het in Amerika dan prime time is).

Belangrijker voor ons is dat het WK voetbal ook gewoon wordt uitgezonden. En ze zijn lyrisch over the Dutch squad.
We voelen ons hier helemaal snel thuis omdat zie hier ook een Jack van Gelder hebben: http://yfrog.com/j5h79j En er worden zelfs Nederlandse commercials uitgezonden met Engelse ondertiteling!

Tour de France wordt (gelukkig) ook uitgezonden (uitzending begint om 22.00 en eindigt rond 01.30). Er rijden vrij veel Australiers mee in Frankrijk. Alleen mogen de Australische Maarten Ducrot & Herbert Dijkstra hun huiswerk wel iets beter doen. Andere renners dan Schleck, Armstrong, Contador, Cancellara en de Australiers kennen ze niet.

Lachwekkend was wel toen ze verslag deden van de start in Rotterdam en de 2e etappe naar Brussel. Uiteraard lieten ze de windmills and canals zien. Toen de intercity van Vlissingen in beeld kwam zeiden ze dat NL een super treinnetwerk heeft en dat de treinen altijd op tijd rijden (Sure....) Daarnaast lieten ze iedereen geloven dat alle Nederlanders minimaal 1 keer in de week een haringsalade eten met aardappeltjes. Behoorlijk smerig! Maar voor wie het wil maken is het hier te vinden: http://alturl.com/abkba

Wij zijn benieuwd of ze hier in de zomer (Nederlandse winter) ook het schaatsen zullen uitzenden....

Als in Nederland iedereen een beetje wakker wordt en zich opmaakt voor de finale, is het hier alweer donker (rond 17.00 in de winter en 18.00 in de zomer). In Australie is het tijdsverschil met Nederland 8 uur later (in zomertijd) en 9 uur later in wintertijd.

De finale begint bij ons dus om 04.30 morgenochtend, wij vertrekken vanavond om deze te kijken in Brisbane. Mijn voorspelling: Ned 2 – 1 Spa (na verlenging).

Fijne wedstrijd allemaal en tot snel!

• 11 Juli 2010 - 08:58

Fred:

Weer leuk verhaaltje!! :)
    NL 2 - Spa 2, na verlenging 3-2 voor NL!! We worden kampioen!!!

• 12 Juli 2010 - 08:47

Jos:

Kater... Trauma... Bewolking... Rommendahl naar Olympiakos... Hoop dat je je vermaakt!!!

• 12 Juli 2010 - 10:06

Stan:

Rare jongens die Australianen... Wat eten ze downunder...toevallig ook inktvis?
    Gesink in het Geel geeft deze sportzomer weer wat kleur.. Succes daar met verwerken. BTW Erg gelachen met de dames gisteravond...leg Khalida ns buitenspel uit...die was nog 5 minuten aan het na-tieren dat ie bal dr in moest.
    X

• 13 Juli 2010 - 15:27

Veer:

haha klinkt allemaal heel bekend! ben me ook rotgeschrokken van die stoplichten haha!
    Zag bij je vorige verhaaltje dat je al een telefoon hebt, maar ik had daar een simkaart van vodafone en dan koop je tegoed voor 20 dollar en krijg je 150 dollar en bij de woolworths krijg je dan ook nog eens 10% korting. Ik heb echt mega goedkoop gebeld en gesmst vanuit daar!
    hoe gaat het met het missen van je vriendinnetje en familie? Naja we skypen snel een keertje!
    Liefs

• 13 Juli 2010 - 19:57

Michiel En Loes:

Grootse huldiging, foto's volgens, wat een apart land met het telefoonverkeer je zou zo zeggen dt ze al wat meer ontwikkeld zijn. Gelukkig hoef je niet meer midden in de nacht op voor de voetbal.
    groetjes

• 23 Juli 2010 - 20:59

Frans En Marja:

Dank je wel,
    Handig, alvast wat Australische tips te weten voordat wij volgend jaar komen.
    Zie je wel dat jullie zelf hele leuke vriendinnen hebben!!!
    Leuk al die sporten daar, vinden jullie vast leuk om te zien.
    Vind jullie Jack van Gelder very charming!
    Jammer van de WK-finale! Geniet nu van de tour!
    Groetjes, Frans en marja.

• 14 Maart 2018 - 09:18

Degamer: