Het tweemaanden punt - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu Het tweemaanden punt - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu

Het tweemaanden punt

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

01 September 2010 | Australië, Southport

Op veler verzoek eindelijk maar weer eens een verslag van mijn belevenissen vanuit een zonnig en warm Australië. Mijn excuses dat een nieuwe update zo lang op zich heeft liggen wachten, het is namelijk zowaar eventjes druk!

In mijn vorige verhaal was ik gebleven bij week 4, de eerste collegeweek op de uni. Ondertussen zijn de eerste 5 weken alweer voorbij en ik moet zeggen dat het wel eventjes aanpoten is!

Ondertussen is er al weer genoeg gebeurd, dus ik hoop dat ik het eventjes kort en bondig kan vertellen.

Zo was de afgelopen maand Julia (huisgenootje) jarig en dat werd bij ons thuis gevierd. Gevolg: allemaal dronken Duitsers in huis. Feestjes bij mensen thuis worden hier overigens heel vaak gehouden, zo heb je bijna elk weekend wel een feestje als je wil! Het is ook wel makkelijk om een feestje te organiseren omdat iedereen zijn eigen drank meeneemt (bring your own) en hoef je dus geen gigantische inkopen te doen. Je zit alleen maar de volgende dag met een ongelofelijke troep in huis (gelukkig was het niet mijn feestje en kon Julia gaan schoonmaken). Rik was namelijk van de versiering van het huis, om Julia een onvergetelijke verjaardag te bezorgen!

Verder nog een housewarming en een feestje in de unibar bezocht, maar dit is niet meer dan alleen het vermelden waard.

Rik heeft ondertussen bij gebrek aan andere spelers nog wel eventjes zijn debuut kunnen maken in het Reserve universiteitsvoetbalteam. Toch niet onverdienstelijk twintig minuten gespeeld en een mooie assist gegeven (het missen van een hele grote kans zal ik verder maar niet op ingaan). Ondertussen is het alweer einde seizoen en zal ik aan het begin van het volgende seizoen (begin maart) klaar staan.

Verder stond eigenlijk de afgelopen maand in het teken van vooral de Uni. Die feestjes zijn allemaal wel leuk en aardig maar ik ben hier (helaas) toch ook voor andere dingen. Zo mocht ik op de vrije zaterdag opdraven voor een Spss-workshop van 6 uur en zijn de nodige fieldtripjes ook weer geweest.

Zo moesten we afgelopen zondag aanwezig zijn bij de voetbalwedstrijd van de Gold Coast United om hier enquêtes en interviews af te nemen (voor het promotieplan die wij moeten maken). Gelukkig hadden Tim en ik vernomen dat er ergens in de buurt een kroeg zat. Dus zijn wij voor de wedstrijd eerst even langs deze kroeg geweest om onze enquêtes en interviews af te nemen en konden wij stressvrij genieten van de voetbalwedstrijd. In een met circa 3.000 bezoekers gevuld Skilledpark (het stadion met een capaciteit 27.400) in een sfeerloze ambiance nog nooit zo een slechte voetbalwedstrijd gezien. Na de wedstrijd nog even ergens een hapje gegeten en toch een redelijk leuke zondag gehad!
Een kleine sfeerimpressie in het stadion is hier te zien: http://www.twitvid.com/TNW6U

Tot nu toe vind ik de moeilijkheidsgraad van de studie wel meevallen. Het is niet zo dat de studie veel moeilijker is dan op het HBO in NL, maar het is vooral heel veel! Daarnaast gaat het lezen en schrijven in het Engels ook ietsje langzamer dan in het Nederlands dus ik moet er veel tijd voor uit trekken. Inmiddels zijn ook de eerste quizjes, examens en verslagen ook weer geweest. Het is toch pittig als je in week 5 al een examen hebt waarvoor je 300 pagina’s moet leren (uitslag is overigens nog niet bekend).

Gelukkig bestaat er ook nog altijd iets van ontspanning en die bestaat vooral uit sporten, af en toe voetbal trainen, stukjes fietsen en vooral heel veel fitnessen! Heerlijk! Ook is het erg fijn is het dat het hier lekker weer is (rond de 22/23 graden en veel zon) en dat het strand op 15 minuutjes fietsen is (het is hier overigens nog steeds winter....).

Doordat het nu eventjes een drukke periode is, hierdoor geen tijd heb voor leuke tripjes (gelukkig heb ik straks genoeg tijd) en het psychologische tweemaanden punt. Ga je opeens beseffen dat je toch bepaalde mensen wel heel erg mist en dat twee maanden zonder deze mensen al vrij lang is en laat staan 12 maanden. Over het algemeen ben ik hier niet zo heel erg van, maar ik kan toch niet ontkennen dat ik het hier wel moeilijk mee heb!

Ik zal proberen om iets vaker mijn belevenissen bij te houden dan 1 keer in de maand, maar ik kan niets beloven! Zoals mijn vader zou zeggen, tijd is prioriteit en de prioriteit is toch eventjes de studie. Maar niet getreurd: Geduld is een schone zaak, dus als ik tijd heb zal ik jullie weer voorzien van update!

Tot snel allemaal!

Ps. Foto’s van de Uni, het verjaardagsfeestje en de voetbalwedstrijd zijn hier te zien: http://bit.ly/9y59PM

• 01 September 2010 - 21:34

Khalida:

hehe dat werd tijd inderdaad:P Leuk om te lezen en weer wat nieuwe foto's te zien liefje. Nu even bikkelen op school en straks heerlijk genieten!

Big kiss & hug!

• 03 September 2010 - 05:16

Michiel En Loes:

Hoi Rik, Wat weer veel belevenissen. Je hebt geen saai leven in Australië. We kunnen ons wel voorstellen dat je sommige mensen mist (daar vallen wij natuurlijk niet onder).
    Prima temperaturen voor de winter. Je kunt dus bijna met één garderobe toe. Dat is hier wel anders.Succes verder met je studie en tot het volgende bericht
    groetjes Michiel en Loes

• 07 September 2010 - 10:00

Frans En Marja:

Lieve Rik,
    Want wij gaan er vanuit, dat je erg lief bent daar!Het blijkt in ieder geval uit de liefdevolle versiering voor de verjaardag van Julia!Dat had je leuk versierd!En je ziet hoe blij je iemand daarmee kunt maken.Aan feestjes geen gebrek.Maar ook niet aan sport!;zomers weer in de winter!;praktijk-en- studeerwerk!
    Het is mooi als je dat alles een beetje in balans kunt houden.Het blijft allemaal een heel bijzondere ervaring, die niemand je ooit af kan nemen!Beleef het en Geniet ervan!Het duurt geen jaar meer! En het is een mooi teken, dat je je dierbaren soms erg mist. Maar houd je haaks!
    Ze zijn allemaal erg trots op je!(en een beetje jaloers!)Vanuit een regenachtig Nederland: toi-toi-toi!

• 08 September 2010 - 15:18

Wim En Anneke:

hallo Rik, het is heel gezellig je reisbelevenissen te lezen. Fantastisch dat je dit allemaal mag meemaken en daar zo van geniet.Wij kijken naar je volgende bericht uit. Veel liefs van ons Wim en Anneke

• 08 September 2010 - 18:41

Jaap Brandsma:

Hey Rik,

Thanx voor de update,leuk om weer wat van je te lezen! En je hebt er al weer eenzesde van je tijd opzitten, time flies! Voor je het weet zit je kerstmis te vieren aan het strand in de zon met een pilsje en een barbecuetje, een leuk vooruitzicht terwijl wij vooruitzien naar steeds kortere, natte en koude dagen: ruilen? :-)

Groetsels,
    Jaap.