Een maand in Australië - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu Een maand in Australië - Reisverslag uit Southport, Australië van Rik Couturier - WaarBenJij.nu

Een maand in Australië

Door: Rik

Blijf op de hoogte en volg Rik

01 Augustus 2010 | Australië, Southport

Alweer een maandje Down-Under!

Allereerst allemaal bedankt voor de superleuke berichtjes en reacties!
Ondertussen zit ik alweer bijna een maand in Australië en zijn de colleges inmiddels begonnen. Een update heeft ook iets langer op zich laten wachten, dit heeft er alles mee te maken dat ik jullie niet wil vervelen met een verhaaltje dat niet echt nuttig is.

Week 3 stond namelijk in het teken van voetbal trainen, een paar academische (en niet echt nuttige) workshops volgen en vooral de Tour de France kijken.

Week 4 begon het dan echt. Dit reisje van een jaartje staat natuurlijk in het teken van veel dingen zien, leuke tripjes maken en bovenal heel veel genieten! Echter ben ik hier ook voor iets anders: Om een Master degree te halen in Sportmanagement. Ik had niet het gevoel dat de afgelopen weken een ‘vakantie’ waren, maar of ik nou heel veel zin had om weer te beginnen aan een studie wil ik nou ook weer niet zeggen......

De harde realiteit was dan ook dat maandagochtend de eerste les op het programma stond: Managing Sport Venues and Facilities. Het vak bestaat uit bezoeken brengen aan zowel permanente sportfaciliteiten (Voetbalstadion) als tijdelijke sportfaciliteiten (Racecircuit door de binnenstad) en het maken van heel veel Cases (situatieschetsen met vragen van wat jij zou doen in die situatie).

Gelukkig had ik dinsdag (eindelijk) weer eens een vrij dagje, want van 3 uur college kan je best overspannen raken.

Woensdagochtend stond het tweede vak op het programma: Contemporary Sport & Event Marketing. Het vak wordt gegeven door dezelfde leraar als het vak van maandag (voor de Hessers onder ons: een mix van Dhr. Boot en Mevr. van Vlaanderen). En richt zich volledig op de marketing via een (sport) evenement. Grootste opdracht is dan ook dat we de opdracht krijgen om een marketingcampagne te verzinnen voor een bedrijf met een budget van $500.000.

Donderdagochtend was het tijd voor het vak Managing Financial Resources in Tourism, Event and Sport. Dit vak houdt niets anders in dan bedrijfsadministratie eerste jaar op de HES. Er werd uitgelegd wat een balans en een winst & verlies rekening is. Dit vak moet te doen zijn!

Donderdagmiddag stond het zwaarste vak van dit semester op het programma: Sport Promotion and Communication. Een college van 4 uur met een leraar die een erg hoge pet van zichzelf op heeft.... Hij begon met zichzelf voor te stellen dat hij met Doctor of Professor aangesproken wil worden, want je ‘heb het recht niet om hem anders aan te spreken, omdat je geen vriend van hem bent’. Ik zeg: ‘De toon is gezet’!
Dit vak houdt in dat er voor de voetbalclub Gold Coast United een promotieplan wordt opgesteld. Gelukkig betekend dat weer enquêtes en interviews afnemen en het gebruik van SPSS (statistisch programma). Dit is nu al het vak waar ik het meest tegenop zie!

Vrijdag (eindelijk) weer eens een ‘welverdiende’ vrije dag. Zo op het eerste gezicht denk ik dat het semester wel te doen is. Het is even omschakelen naar het Engels en het zal op zijn tijd wel even aanpoten worden, maar daar krijg ik uiteraard niets van!

Vrijdagavond was er de ‘Back to school party’ in de bar op de Uni (Unibar) en ik had weer eens het gevoel (een gevoel dat ik de afgelopen weken vaker heb) alsof ik in Amerika ben in plaats van Australië. Een feestje als in een Amerikaanse film, Televisie is heel Amerikaans georiënteerd en de woonwijken doen mij denken alsof ik in de States ben.

Zaterdag eerst maar weer eens gekeken bij het voetbalteam waar Tim in speelt. Hoewel de trainingen best lekker gaan ben ik nog niet wedstrijdfit en aangezien het voetbal hier erg fysiek is doe ik nog niet mee (rikje wordt verstandig!). Maar uiteraard ben ik volgend seizoen van de partij, want het seizoen loop hier al bijna op z’n eind. Zaterdagavond was het the Farewell party van Dolon die na een jaar hier gestudeerd te hebben weer richting huis gaat. Het feestje was erg gezellig met heel veel jongens van het voetbalteam.

Ik moet zeggen dat het in het begin wel even wennen was. Ik kan niet ontkennen dat ik mijn vrienden, familie en natuurlijk mijn lieve vriendinnetje heel erg mis, maar gelukkig heb ik met de huidige communicatiemiddelen veel contact met iedereen. Het is altijd leuk om iets uit Nederland te horen!
Volgens mij is het weer in Nederland lekker op zijn Nederlands (veel regen). Nou dat kan het (gelukkig) hier ook zijn en na een paar regendagen voel ik mij gelijk helemaal thuis. Ik heb het gevoel dat ik ondertussen mijn draai hier redelijk heb gevonden!

Tot snel allemaal!

Xx

Ps. Zoals beloofd, een foto met de huisgenootjes!
Ps2. Voor degene die benieuwd zijn hoe die rare stoplichten hier klinken: http://www.youtube.com/watch?v=TqgA2t8zQh8

• 01 Augustus 2010 - 08:13

Evert En Bea:

Hoi Rik, hierbij een berichtje uit Amstelveen, met veel plezier lezen en kijken wij hoe het jou vergaat in Austalië, leuk om je vervolg studie in dat land te volgen, het is ook onze wens om eens naar Australië te gaan maar dan langer dan de 3 weken die wij nu hebben, daar is overigens ook niets mis mee, want we komen net terug van een vakantie naar Kenia en Tanania waar we de Big-Five en vele andere beesten gezien hebben.
    Veel succes met je studie, groeten Evert en Bea

• 01 Augustus 2010 - 20:35

Jaap Brandsma:

oi Rik,

Zo, het echte werk is dus begonnen! Zal wel tegenvallen, maar gewoon doorbijten he, 'n jaar is zo voorbij, eentwaalfde zit er al weer op ;-)
    Je noemde het programma SPSS waarvan je gebruik moet maken: als je wilt kan ik je manuals mailen, ons Monique heeft het programma tijdens haar studie ook onder de knie moeten krijgen, vandaar dat ik ze nog heb.

Groetjes vanuit een heet Florida (35-40 gr C), we zitten op 200 meter afstand van het huisje waarin jouw ouders gezeten hebben.

Birgitte & Jaap Brandsma.
    jaap.brandsma@onsmail.nl

• 02 Augustus 2010 - 07:51

Bianca:

Heey Rikkie,
    Echt super om weer even iets van je te horen! Het klinkt allemaal erg leuk en goed om te horen dat je je draai al redelijk gevonden hebt.

Anders ff binnenkort een keertje skypen? ff gezellig bijbabbelen als je het een keertje rustig hebt!

Geniet van de tijd daar, pas op en spreek je snel!
    X Bianca

• 07 Augustus 2010 - 13:32

Frans En Marja:

Zo Rik, eindelijk het "zware" leven begonnen op school?! Dat gaat vast lukken! Maar gelukkig nog genoeg vrije tijd voor andere leuke dingen! Dus: Succes en Plezier! Groetjes uit een regenachtig Nederland.

• 08 Augustus 2010 - 10:40

Wim En Anneke:

hallo rik leuke verhalen van je wij kijken er naar uit en leven met je mee, sorry dat wij laat reageren maar zijn weg geweest en hebben een grote verhuizing achter de rug, anneke woont nu in reeuwijk en haar huis is binnen een week verkocht. tot spoedig kijken naar je volgende bericht uit. wim en anneke.

• 09 Augustus 2010 - 20:15

Michiel En Loes:

lijkt me knap lastig om de colleges in het engels te volgen.
    Zijn trouwens net terug uit Griekenland. Jos ook.
    Hebben het naar ons zin gehad.Zijn benieuwd naar je verdere verhalen.
    vooral groetjes en succes met alle dingen die gedaan moeten worden.
    Michiel en Loes

• 15 Augustus 2010 - 14:42

Mirjam:

Hoi Rik
    Leuk om je verhalen te lezen.Geniet er maar lekker van het jaar is zo weer om.Groetjes van de overbuurtjes

• 16 Augustus 2010 - 11:13

Arjen En Christine:

Wat heerlijk om je verhalen te lezen. Enne ... die woning ziet er super uit. Ik hoop dat je voldoende toekomt aan studeren er zijn zoveel leuke dingen te doen. Have fun!!!
    XX, Christine

• 25 Augustus 2010 - 17:40

Willemijn:

Nou Rikkie, doe nog eens een update!